Zijn polsbloeddrukmeters wel betrouwbaar genoeg?

Zelf bloeddruk meten  > Uncategorized >  Zijn polsbloeddrukmeters wel betrouwbaar genoeg?
0 Comments

Als je vaak last hebt van jouw bloeddruk, wordt gevraagd om deze met enige regelmaat op te meten. In eerste instantie gebeurde dit altijd via de bovenarm. Dit leverde vaak enkele problemen af. Je moest er immers voor zorgen dat deze strak genoeg om jouw arm heen zat om betrouwbare metingen te krijgen. Daarom zijn er ook polsbloeddrukmeters op de markt gekomen. Alleen vragen velen zich af of deze wel betrouwbaar genoeg zijn. Want komen er wel wat nauwkeurige metingen uit of kun je toch beter op de ouderwetse manier overgaan tot een nieuwe meting.

De werking van de polsbloeddrukmeter

Voordat er naar de betrouwbaarheid wordt gekeken is het ook verstandig om te weten hoe je deze moet gebruiken. Een polsdrukmeter werkt op een net iets andere manier dan de bloeddrukmeters die je gewend bent. Je moet in dit geval namelijk de band om jouw pols aanbrengen en deze goed strak vastzetten. Het is een handig apparaat, want je hoeft geen mouwen meer op te stropen. Daarna is het alleen nog een kwestie van het manchet oppompen. Hiervoor zijn zowel manuele als elektrische varianten te krijgen. Hiermee bepaal je dus zelf hoe je jouw bloeddruk op gaat meten.

Minder nauwkeurige metingen door beweging

Hoewel een polsbloeddrukmeter handig is in gebruik en jou wat tijd kan besparen, zitten er wel degelijk nadelen aan. De nauwkeurigheid van deze bloeddrukmeter is namelijk niet zo goed als die van de andere modellen. Je bent namelijk geneigd om jouw pols te gaan bewegen, waardoor er verschillen in de resultaten kunnen komen. Daarnaast is het altijd beter om zo dicht mogelijk bij je hart te meten. Als je toch een polsbloeddrukmeter aan wilt schaffen, kan dit overzicht jou helpen om de beste keuze te maken en jouw aankoop te kunnen realiseren.